En annan tid, ett annat liv

Under kvällen snubblade jag över en artikel som skrevs om mig för exakt fyra år sedan. En artikel om mig, om en annan tid och ett annat liv.

För den som är intresserad så beskriver artikeln väl den vändning mitt liv tagit. Hur jag i slutet av 00-talet var på fel plats i livet. Vilka konsekvenser det fick, men även vilka möjligheter det skapade i förlängningen.

Mitt sätt att hantera att jag de facto gjorde bort mig en gång i tiden har varit öppenhet. Jag tror på öppenhet. Att man tar ansvar för sina handlingar och tar konsekvenserna av det. Det är den enkla anledningen till att jag en gång i tiden ställde upp på ovan länkad intervju. För att visa att det är möjligt. Det är likväl anledningen till att jag föreläst om min resa, bland annat för kriminologistudenterna vid Lunds universitet.

Jag har flera gånger blivit tillfrågad av andra tidningar och annan media om jag vill ställa upp på nya intervjuer. Hitintills har jag inte ställt upp på fler. Min förhoppning har varit att jag ska bli ihågkommen för den jag är idag, för att jag är en bra jurist och inte för den jag en gång var.

Att jag genom åren varit försiktig med ytterligare intervjuer är även för att det mediala intresset allt för ofta skapar någon form av romantisk bild av kriminalitet. Personligen tar jag kraftigt avstånd från kriminalitet. Däremot kan jag förstå att man hamnar i det. Jag kan förstå att man gör felaktiga val och hamnar fel i livet. Jag tror att jag förstår det bättre än många.

Jag har emellertid förstått att jag inte bara är jurist. Jag blir emellanåt kontaktad av personer som ser mig som en förebild. Så vem vet; kanske blir det något mer djupgående i framtiden? Personligen är jag tacksam för om mina erfarenheter kan hjälpa någon annan i förlängningen.

Ikväll ska jag däremot fortsatt njuta av livet jag lever. Av att jag har en underbar fru och två underbara döttrar. Att jag har ett arbete jag trivs med. Kollegor som tror på mig och som blivit goda vänner. Ikväll ska jag fortsätta att läsa inför nästa advokatkurs. Jag ska fortsätta att styra mitt liv i den riktning bara jag kan göra.

För dig som läser det och är på en annan plats i livet; glöm aldrig att livet kan vända till det bättre, bara du vill och anstränger dig.

Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *